Το ελληνικό νησί που προτείνουν οι New York Times για διακοπές μακριά από τα πλήθη!

Οι New York Times αποθεώνουν ένα όμορφο κυκλαδίτικο νησί σε πρόσφατο ταξιδιωτικό άρθρο τους με τίτλο «6 μέρη στην Ευρώπη που προσφέρουν καταφύγιο από τα πλήθη». Οι δημοσιογράφοι των NYT μαγεύτηκαν από την ομορφιά της Τήνου και την προτείνουν ως μια ελκυστική εναλλακτική επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν τις διακοπές σε ένα αυθεντικό και ιδιαίτερο μέρος που δεν βουλιάζει από τους τουρίστες.

Περιγράφοντας την Τήνο, αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα νησί με τα δικά του μαγευτικά ηλιοβασιλέματα και τη δική του γοητεία. Σύμφωνα με τους New York Times, η Τήνος καλεί τον επισκέπτη να την εξερευνήσει και να ανακαλύψει γραφικά χωριά κρυμμένα στην ενδοχώρα και περιστερώνες του 18ου αιώνα σκαρφαλωμένους στις πλαγιές των λόφων.

Σε άλλο σημείο το άρθρο σημειώνει ότι το νησί φημίζεται για το μάρμαρο του, το οποίο χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την κατασκευή σπιτιών, δρόμων και εκκλησιών.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον Πύργο, το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου με τα εργαστήρια μαρμαροτεχνίας, τις γκαλερί, τα γραφικά καλντερίμια και τα μαρμάρινα γλυπτά που πλαισιώνονται από φούξια βουκαμβίλιες, καθώς και στο πολύ ξεχωριστό τοπίο του Βώλακα με τους διάσπαρτους στρογγυλούς γρανιτένιους βράχους.

Εξερευνώντας τα χωριά του νησιού, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει μοναδικά τοπικά προϊόντα, όπως τις πεντανόστιμες τηνιακές αγκινάρες, την κάπαρη και το τυρί κοπανιστή.

Τέλος, το άρθρο εκθειάζει τις παραλίες του νησιού και τονίζει ότι το ηλιοβασίλεμα που μπορείς να απολαύσεις από τα ορεινά χωριά της Τήνου είναι το ίδιο εκπληκτικό με αυτό της Σαντορίνης αλλά χωρίς τις ορδές τουριστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.